27 maj 2019
18:30

Syrianska IF Kerburan P05-06

Referat: IFK Västerås FK P06 Vit - Syrianska IF Kerburan ...

Ikväll mötte vi Syrianskas P05/06 på hemmaborgen R10. Våra motståndare hade mönstrat ett bra gäng fotbollskillar kvällen till ära. Inledningsvis rullade Syrianska mycket boll och vi var mest ett steg efter på den regnhala planen. Halvvägs in i perioden började vi hitta rätt i vårt presspel och kunde bryta deras spel mer och mer. Mållöst efter första. Andra perioden tar vi över mer och mer bollinnehav och skapar flertalet direkta målchanser som borde gett utdelning. Men fotboll är inte alltid rättvist och istället lyckas Syrianska gå till periodvila med 1-0 ledning. Vi vet dock att vi spelar bra fotboll och går ut med stort självförtroende. Tyvärr uppstår en trasslig situation där Syrianska chansar med ett hårt lågt skott som rinner hela vägen igenom backlinje och motståndare förbi en skymd IFK målvakt. 0-2.
I det här läget visar nu våra killar den figthing spirit som det här laget så många gånger tagit fram i svåra situationer. Vi fortsätter oavbrutet vårt spel och skapar chans efter chans. Reducering till 1-2. I det läget gör vi några ändringar för att få mer tyngd i anfallsspelet vilket också ger utdelning. Utjämning till 2-2 som några minuter senare blir slutresultatet.
Grattis till en bra match killar där ni egentligen förtjänade 3 poäng, men att fortfarande vara obesegrade i blå serien och på vår hemmaborg är gott nog!
Tack till publiken och speciellt tack till kvällens domare Frasse som gjorde en fin insats med att hålla ordning på en "het" match med mycket känslor från vissa killar.